Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 g verse tagliatelle
- 4 el truffeltapenade
- 50 ml kookroom
- 2 el truffelolie
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 50 g Parmezaanse kaas (geraspt)
- Verse peterselie (fijngehakt)
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
-
Kook de tagliatelle: Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Kook de tagliatelle al dente volgens de instructies op de verpakking. Giet af en bewaar een beetje kookwater.
-
Bereid de saus:
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze licht goudbruin.
- Roer de truffeltapenade erdoor en laat dit kort warm worden.
-
Voeg de room toe:
Giet de kookroom in de pan en roer alles goed door tot je een gladde saus hebt. Voeg een scheutje van het kookwater toe om de saus iets dunner te maken indien nodig. -
Meng de pasta:
Doe de gekookte tagliatelle in de pan en meng deze voorzichtig met de saus. Breng op smaak met zout en peper. -
Serveer:
Verdeel de tagliatelle over borden. Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas en fijngehakte peterselie. -
Optioneel:
Garneer met een paar druppels truffelolie voor een extra intense truffelsmaak.
Truffelrisotto met groenten en Parmezaanse Kaas
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 300 g carnaroli rijst
- 1 kleine ui (fijngehakt)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 750 ml truffelbouillon (warm)
- 150 ml droge witte wijn
- 2 el olijfolie (bij voorkeur met een vleugje truffelolie)
- 50 g Parmezaanse kaas (geraspt)
- 50 g boter
- 2 el truffeltapenade
- 150 g groene aspergetips (in stukken van 3-4 cm)
- 100 g doperwtjes (vers of diepvries)
- 100 g kastanjechampignons (in dunne plakjes)
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie of basilicum (voor garnering)
Bereidingswijze:
-
Groenten voorbereiden:
- Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan.
- Bak de aspergetips, courgette, en champignons kort aan tot ze licht goudbruin zijn. Voeg de doperwtjes toe en bak nog 2 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.
-
Start de risotto:
- Verhit 1 el olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Fruit de ui en knoflook tot ze zacht en glazig zijn.
-
Rijst toevoegen:
- Voeg de arboriorijst toe en roer gedurende 1-2 minuten, tot de korrels licht geroosterd zijn.
-
Blus af met wijn:
- Giet de witte wijn erbij en roer tot deze volledig is opgenomen door de rijst.
-
Bouillon toevoegen:
- Voeg een soeplepel warme bouillon toe en roer goed. Wacht tot de bouillon bijna volledig is opgenomen voordat je meer toevoegt. Herhaal dit proces tot de rijst gaar is (ongeveer 18-20 minuten).
-
Combineer met groenten:
- Zodra de risotto bijna klaar is, voeg je de gebakken groenten toe en roer je deze door de risotto.
-
Afwerking:
- Roer de boter, Parmezaanse kaas en truffeltapenade of geschaafde truffel door de risotto. Breng op smaak met zout en peper.
-
Serveren:
- Schep de risotto op borden, een scheutje truffelolie, en verse peterselie of basilicum.
Romige tagliatelle met truffeltapenade en parmezaan
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 g verse tagliatelle
- 4 el truffeltapenade
- 50 ml kookroom
- 2 el truffelolie
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 50 g Parmezaanse kaas (geraspt)
- Verse peterselie (fijngehakt)
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
-
Kook de tagliatelle: Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Kook de tagliatelle al dente volgens de instructies op de verpakking. Giet af en bewaar een beetje kookwater.
-
Bereid de saus:
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze licht goudbruin.
- Roer de truffeltapenade erdoor en laat dit kort warm worden.
-
Voeg de room toe:
Giet de kookroom in de pan en roer alles goed door tot je een gladde saus hebt. Voeg een scheutje van het kookwater toe om de saus iets dunner te maken indien nodig. -
Meng de pasta:
Doe de gekookte tagliatelle in de pan en meng deze voorzichtig met de saus. Breng op smaak met zout en peper. -
Serveer:
Verdeel de tagliatelle over borden. Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas en fijngehakte peterselie. -
Optioneel:
Garneer met een paar druppels truffelolie voor een extra intense truffelsmaak.